top of page
Search

10 tips til brudeparet. Hvordan velge et fotograf og hva man skal tenke på før bryllupsfotografering

Det kan fort føles overveldende å planlegge et bryllup. Det er mange ting som må ordnes og forberedes for å få det perfekte bryllupet. En av de viktigste tingene er å velge et fotograf som dere føler seg komfortabelt med og har god forbindelse med.


  1. Gjør deg kjent med foto arbeidet til fotografen. Se godt gjennom portfoliobilder på nettsiden og gjerne ta en titt på Instagram/Facebook for at der er det oftest publiseres nyere arbeid. Noen liker "moody" look, andre foretrekker "bright and airy". Vanligvis tar det bare noen få minutter for å kjenne om dere liker stilen til fotografen og stemningen som bilder uttrykker eller ikke.

  2. Det er alltid lurt å møte fotografen (eller ringes) før dere bestemmer seg 100%. Mange fotografer tilbyr helt uforpliktende møte der dere hilser på hverandre, snakker sammen og bare bli litt kjent.

  3. Prisen! Viktig å finne ut hva som er inkludert i prisen og hva som kommer i tillegg.

*I tilbudet mitt har jeg ikke noe skulte kostnader. Alle bilder er inkludert i pakken og leveres digitalt i høy oppløsning. Prisinfo finner dere på nettsiden under "Priser".


4. Kontrakt! Les gjennom kontrakten.Hvis for eksempel dere ikke ønsker at deres bilder blir publisert på Sosial Media - gi beskjed til fotografen slik at det navnes i kontrakten.

5. Identifiser og kommuniser godt dine prioriteringer og behov til fotografen.

6. Farge korreksjon og retusjering. Dette er også fint å sjekke om hvor mange bilder blir retusjert og evt farge/eksponering korrigert.

*Jeg korrigerer alle bilder og retusjerer 20 utvalgte bilder.

7. Det er også lurt å ordne "Mood board" før bryllupsfotografering. Gjerne ta en titt på Pinterest og velge noen bilder som dere liker! Da har fotografen oversikt på hvilken stil dere liker og hva han skal fokusere på.


*I tilbudet mitt foreslår jeg at vi ordner "Mood board" sammen.


8. Tenk godt gjennom på hvilken deler av dagen dere ønsker å ha bilder av. Jeg foreslår da følgende "Forberedelse delen" (max 1 time), vielse (1 t.) , gruppe bilder etter vielsen (max 15-30 min), brudeparet (1-1,5 t) og evt første skål med gjester på middagsfesten.

9. Ikke full book dagen deres! La noen rom for pauser og avslapping. Vanligvis tiden på den store og viktige dagen renner alt for fort!


10. Remember that it's your day!

First og fremst ta det med ro og enjoy!

62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page